Rusia a atacat mai multe porturi ucrainene

0

Prețul grâului a înregistrat o creștere de 1,3% miercuri, în urma atacurilor Rusiei asupra unor porturi ucrainene de pe Dunăre.

Cotațiile futures la grâu au reacționat la aceste evenimente, înregistrând o creștere după trei sesiuni consecutive de scădere cu 6% la bursa de cereale de la Chicago, transmite democracy.md cu referire la Bani.md.

Atacurile cu drone ale Rusiei au vizat mai multe silozuri de cereale și depozite într-un port ucrainean de pe Dunăre, conform declarației guvernatorului regiunii Odesa, Oleh Kiper. Cu toate că nu s-a specificat portul exact care a fost atacat, Ucraina deține două porturi principale la Dunăre, Reni și Ismail.

Această evoluție tensionată a avut un impact imediat asupra prețului grâului la nivel global. Anul acesta, cotațiile grâului au înregistrat o scădere de aproximativ 20%, ca urmare a recoltelor mari din regiunile din emisfera nordică.

Săptămâna trecută, Departamentul Agriculturii din SUA a actualizat estimările privind livrările de grâu ale Rusiei pentru sezonul 2023-2024, precum și stocurile de grâu ale SUA, îmbunătățind astfel perspectivele pieței. Cu toate acestea, atacurile recente și tensiunile geopolitice din regiune au adus o volatilitate în prețul grâului, generând incertitud犀利士 ini în cadrul piețelor de cereale la nivel internațional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata