Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko

0

Un tribunal din oraşul Lipeţk, situat la 340 de kilometri sud de Moscova, a validat, luni, cererea procuraturii ruse de a trece în proprietatea statului acţiunile fabricii de dulciuri Roshen, care aparţine fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko.

Tribunalul i-a interzis lui Poroşenko şi copiilor săi desfăşurarea oricărei activităţi economice pe teritoriul Rusiei, informează agenția EFE, transmite democracy.md cu referire la stirileprotv.ro

Rusia pusese deja din anul 2015 sechestru pe activele respectivei fabrici, după ce în anul precedent a anexat Crimeea şi oligarhul Petro Poroşenko a devenit preşedinte al Ucrainei.

Fabrica de la Lipeţk, care avea circa 700 de angajaţi, şi-a oprit producţia în anul 2017 “ca urmare a influenţei factorilor geopolitici”, potrivit corporaţiei lui Poroşenko, ce are în prezent unităţi în Ucraina, Ungaria şi Lituania.

Supranumit “Regele ciocolatei”, miliardarul Petro Poroşenko este un prosper om de afaceri axat pe producţia de dulciuri. Pe plan politic, el este ostil Rusiei, dar şi un opozant înverşunat al actualului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a învins la alegerile din 2019. De atunci, Poroşenko a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupţie, pe care el le consideră motivate politic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata