Sandu a promulgat legea ce prevede acordarea suportului de 1000 de lei copiilor de până la doi ani

0

Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu a fost promulgată astăzi, 27 septembrie de către președinta țării, Maia Sandu.

„Am promulgat astăzi modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu”, se arată în anunțul șefei statului.

Astfel, din luna octombrie, pentru părinții neasigurați, indemnizația de îngrijire a copilului va crește și va constitui 1000 de lei. Pentru părinții asigurați, noua îndemnizație de 1000 de lei se va adăuga celei existente pentru concediul de îngrijire a copilului.

De indemnizație vor beneficia peste 63 de mii de persoane.

„Vrem ca toți copiii din Moldova să crească în siguranță și afecțiune, și să aibă condițiile necesare pentru dezvoltare”, se mai arată în anunțul președintei.

Precizăm că, legea este și parte a Programului „Familia”, lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și care prevede un pachet amplu de acțiuni de susținere a copiilor și a familiilor cu copii din țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata