Sandu îi amenință pe pro-rușii din Moldova

0

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, vine cu declarații într-un briefing de presă la 11 octombrie. Șefa țării urmează să se expună pe subiecte de actualitate.

„ Câteva dintre cele 84 de rachete lansate de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al R. Moldova în raioanele din stânga Nistrului și în raioanele Florești și Soroca. Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității R. Moldova comisă de forțele armate ruse. R. Moldova este o țară pașnică. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară. Dar presupunile la care suntem supuși cresc în fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. E de datoria noastră de cetățeni ai acestei țări să nu ne lăsăm manipulați și provocați. Să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, periculoși pentru pacea din țara noastră”, a spus președinta Maia Sandu.

„Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară. Dar presiunile la care suntem supuși cresc în fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. E de datoria noastră de cetățeni ai acestei țări să nu ne lăsăm manipulați și provocați. Să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, periculoși pentru pacea din țara noastră.

Nu vom permite destabilizarea situației în țară, nu vom permite dezbinarea societății, nu vom permite promovarea urii. Încercările de destabilizare din ultima perioadă sunt făcute de gruparea pentru hoție și război care se teme de pușcărie și e gata să dea foc la țară pentru a-și salva pielea. Membri acestei grupări vor să scape de închisoare pentru ce au făcut în trecut și să-și refacă schemele de corupție.

Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află țara acum din cauza războiului din Ucraina pentru a o destabiliza și a crea haos. Vor să creeze conflict în diferite regiuni ale țării pentru a ne dezbina. Așa de tare vor să ajungă la putere încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un Guvern prin care Rusia să poată folosi țara noastră în război. Le spun clar: Nu vă faceți iluzii! Nu irosiți bani profesorilor, medicilor, pensionarilor pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste, nu veți reuși. Mai mult, trădarea de Patrie va fi sancționate dur”, a adăugat președinta.

sursa: timpul.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata