Sărbătoare la Orhei cu susținerea Partidului ȘOR: Tradiție și angajament comunitar

0

E sărbătoare mare astăzi, la Orhei! Este ziua orașului, care aniversează 469 de ani de la fondare, dar și Hramul localității și Bisericii „Sfântul Dumitru”, sărbătorit de credincioși prin slujbe oficiate în lăcașele sfinte. Cu această ocazie, sunt desfășurate mai multe manifestări în inima orașului, în Piața Vasile Lupu. La acestea participă locuitori ai municipiului Orhei, dar și oaspeții localității, invitați să petreacă pe cinste, de dimineață și până seara, în cel mai frumos și amenajat oraș din țară. Organizatorii au pregătit un program special și pentru copii. Cei prezenți la eveniment au primit câte o porție de cârnăciori gratis și au ocazia să asiste la concerte de excepție, precum și la un spectaculos foc de artificii.

De dimineață, la biserica „Sfântul Dumitru” din Orhei a fost oficiată slujba dedicată Hramului. După încheierea acesteia, fețele bisericești, locuitorii și oaspeții municipiului, care s-au adunat la lăcașul sfânt, au mărșăluit spre centrul orașului. În fruntea coloanei s-a aflat un actor costumat la fel ca domnitorul Moldovei între anii 1634 și 1653, Vasile Lupu, călare pe un cal. La eveniment au participat mai mulți copii îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu drapele și flori în mâini. Marșul a avut loc pe ritmurile muzicii renumitei Fanfare din Orhei, dar și din Găgăuzia.

Manifestările dedicate zilei și Hramului orașului Orhei au continuat cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu și cu intonarea imnului de stat. Apoi, în Piața Vasile Lupu, haiduci din Codrii Orheiului au cântat la bucium și au prezentat un moment artistic cu dansuri tradiționale. Ulterior, reprezentanți ai autorităților locale, deputați și oaspeți ai municipiului, prezenți la eveniment, au ținut discursuri.

„Orhei este inima Moldovei, un cuibușor de rai, unde sunt locuri de muncă, salarii decente și infrastructură bună. Noi știm să facem, să zidim, să promovăm valorile tradiționale, ale familiei și statului. Sub protecția Codrilor se află cea mai puternică echipă, și nimeni nu va da buzna să distrugă ceea ce am construit. Noi suntem puternici. Suntem echipa lui Ilan Șor, căruia îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru Orhei și pentru întreaga țară” a declarat fostul primar al municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

La rândul său, proaspătul primar ales al municipiului Orhei, Tatiana Cociu, le-a mulțumit locuitorilor orașului pentru votul acordat la alegerile din 5 noiembrie.

„Vă mulțumesc pentru susținere și curajul de care ați dat dovadă timp de opt ani. Vă mulțumim că nu cedați presiunilor actualei guvernări. Echipa lui Ilan Șor este foarte puternică, unită, consolidată, și nu trebuie să le permitem celor de la guvernare să ne fure victoria de la alegerile din 5 noiembrie. Vă felicit cu ocazia Hramului, vă doresc sănătate și belșug, iar pe cei dragi să-i aveți permanent alături. Vă asigur că, și în următorii patru ani, proiectele bune de infrastructură și de dezvoltare vor continua. Toată țara ne invidiază pentru ce avem aici, la Orhei. Vă îndemn să credem într-un viitor bun, într-un Orhei mai dezvoltat și mai frumos! La mulți ani, Orhei! La mulți ani, dragi orheieni!”, este mesajul transmis de Tatiana Cociu.

„Îi felicit pe locuitorii municipiului Orhei pentru că au demonstrat repetat că au caracter, că nu stau în genunchi în fața nimănui, sunt mândri, curajoși, că știu să construiască, să își respecte munca și să păstreze ceea ce au zidit. Orheienii au arătat țării întregi așa cum trebuie să fie un locuitor al Moldovei demn, curajos și să-și ia viitorul în propriile mâini. Aplauze pentru municipiul Orhei! Lupta noastră continuă. Noi suntem de partea binelui! Dumnezeu să binecuvânteze Republica Moldova!!”, a spus președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

La eveniment au participat și deputații Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, Marina Tauber și Reghina Apostolova, care au transmis următoarele mesaje:

„Vă mulțumim tuturor celor care au venit astăzi, la Orhei, pentru a sărbători. Sunt mândră să vin, în mod tradițional, cu mesaje de felicitare și să vă transmit cele mai calde urări de bine cu ocazia zilei orașului și Hramului. De opt ani, de când suntem împreună, orașul Orhei a devenit un exemplu de modernizare, datorită faptului că orheienii au făcut o alegere corectă. Împreună am trecut prin multe situații, am obținut multe victorii, motiv pentru care vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat! Suntem puternici și vom apăra Orheiul și tot ce am construit aici, alături de Ilan Șor și echipa noastră, care, din 2015, a adus speranța bunăstării în întreaga țară. Vă asigur că Ilan Șor v-a pregătit multe surprize, deoarece vă iubește foarte mult. Împreună vom rezista! La mulți ani, Orhei!”, a menționat Marina Tauber.

„Din 2015, voi sunteți cei care faceți revoluție în Moldova, i-ați acordat încredere lui Ilan Șor și susțineți în continuare echipa Partidului „ȘOR” și a Partidului „ȘANSĂ”. Orhei este acum un oraș european, așa cum a promis Ilan Șor să-l transforme. Este o adevărată poveste, cu proiecte sociale implementate cu succes, unde conducerea orașului se gândește la oameni. Indiferent de toate presiunile din partea celor care se tem de noi, realizăm lucruri frumoase. Vă felicit cu ocazia acestui eveniment important! Să fiți ocrotiți de Sfântul Dumitru. La mulți ani, dragă Orhei!”, a afirmat Reghina Apostolova.

Și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, i-a felicitat pe locuitorii orașului Orhei pentru că au devenit cei mai buni.

„Fie ca orașul Orhei să fie ocrotit de Dumnezeu. Acest municipiu este cel mai frumos din Republica Moldova, este un exemplu, datorită căruia găgăuzii au dat dovadă de încredere și au susținut echipa noastră. Trăim vremuri complicate, dar atât timp cât vom fi uniți, nimeni nu ne va dezbina, iar poporul nostru va obține ceea ce merită – o viață prosperă. Atât timp cât vom fi uniți, vom fi de neînvins!”, a adăugat Evghenia Guțul.

Urări de bine au fost transmise și de viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari, primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov și primarul interimar al municipiului Orhei, președintele Partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu.

„Dragi orheieni, mă închin în fața voastră și vă asigur că Alexei Lungu și echipa Partidului „ȘANSĂ” nu pleacă nicăieri din acest oraș. Vom lupta în continuare, deoarece mai avem multe bătălii de câștigat. Trebuie să demonstrăm tuturor că Orheiul este inima Moldovei, este orașul rezistenței naționale în Republica Moldova! Suntem o forță, care respectă valorile. Orheiul este al nostru, al copiilor și nepoților noștri și nu vom permite niciodată să fie al lor, al PAS! Alături de noi este Dumnezeu!”, a specificat Alexei Lungu.

La evenimentul de la Orhei au participat și alți reprezentanți din conducerea municipiului și raionului, precum și fostul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Victoria Șapa, exclusă abuziv din cursa electorală, la indicația actualei guvernări.

Manifestările oficiale s-au încheiat cu un concert grandios, cu muzică de fanfară și  dansuri ale colectivelor artistice din Găgăuzia.Un pic mai târziu, cei prezenți la acțiunile dedicate zilei și Hramului orașului au fost serviți cu câte o porție de cârnăciori gratis.

După ora 13:00, copiii au avut parte de mai multe surprize. Cei mici s-au putut distra alături de animatori, la un loc de joacă special amenajat pentru ei. Totodată, „Fetița cu surprize” a susținut un spectacol muzical.

Seara, aproape de ora 18:00, începe un concert de excepție susținut de formația „DoReDos”, trupa „Nemuritorii” din România, precum și interpretul melodiei „Toate diamantele” – Luis Gabriel. Mai târziu, atmosfera de sărbătoare va fi încinsă de DJ Aligator din Norvegia.

Începând cu ora 21:30, publicul va fi încântat de un spectaculos foc de artificii.

                  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata