Vinurile Moldovei ajung în Coreea de Sud

0

Pe 27 noiembrie, capitala Coreei de Sud, Seul, se pregătește să găzduiască un eveniment de excepție – Moldova Wine Grand Tasting. Anunțat de Oficiul Național al Viei și Vinului, această mare degustare de vinuri aduce în prim-plan o selecție generoasă de vinuri moldovenești, disponibile pe piața coreeană, dar și vinuri care urmează să fie importate.

Oaspeții și experții vinicoli coreeni vor avea ocazia să exploreze aromele și calitatea vinurilor moldovenești într-o atmosferă deosebită. Evenimentul își propune să familiarizeze publicul din Coreea de Sud cu bogăția viticolă a Moldovei și să promoveze vinurile de înaltă calitate produse în țara noastră.

Un moment special din cadrul Moldova Wine Grand Tasting va fi susținut de Chan Jun Park, directorul Institutului de Cercetare a Vinului din Europa de Est și Centrală. Acesta va ține un masterclass dedicat vinurilor moldovenești, oferind participanților informații prețioase despre originile și caracteristicile acestor vinuri unice.

Pentru a extinde vizibilitatea și a promova vinurile moldovenești la nivel internațional, acestea vor fi prezentate și la un Târg Internațional de Vinuri din Polonia, consolidând astfel poziția Moldovei pe harta vinurilor de calitate din lume.

Oficiul Național al Viei și Vinului a exprimat entuziasmul pentru acest eveniment și este sigur că vinificatorii moldoveni vor avea o prezență semnificativă pe piața de vinuri din Coreea de Sud și Asia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata