Schimb de bune practici între secretariatele parlamentelor țărilor din Parteneriatul Estic privind eficientizarea controlului parlamentar

0

 Reprezentanții secretariatelor parlamentelor țărilor din Parteneriatul Estic participă, timp de două zile, la o Masă rotundă, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova. Discuțiile se axează pe subiectul controlului parlamentar și rolulului administrației parlamentare în acest proces.

La lansarea evenimentului a participat și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a accentuat că acest schimb de bune practici va fi util pentru parlamentele țărilor din Parteneriatul Estic.„Avem ce învăța unii de la alții, pentru că experiențele noastre sunt diferite. Trebuie să punem accent pe transparență în procesul legislativ și să identificăm cele mai eficiente instrumente, inclusiv la nivelul tehnologiilor informaționale”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Subiectul abordat în cadrul acestei Mese rotunde este unul esențial într-o democrație, pentru că asigură transparența, eficiența și procesul de colaborare între instituția legislativă și societatea civilă”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Agenda Mesei rotunde mai include discuții despre rolul controlului parlamentar în procesul de integrare europeană. „Noi ne-am setat un obiectiv ambițios, să începem negocierile pentru aderarea la UE, de aceea avem nevoie de bune practici. În acest context, este necesar să impulsionăm mecanismul de cooperare cu Parlamentul European”, a punctat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Masa rotundă este organizată cu suportul proiectului de asistență al Agenției germane de cooperare (GIZ) „Administrație parlamentară modernă și puternică în țările Parteneriatului Estic, Etapa II”. Evenimentul reunește reprezentanți ai secretariatelor parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina și din țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata