Se consultă bugetul municipal pentru 2023. Ion Ceban: Tip de 10 zile, nu 4 ore cum a consultat Guvernul buget național

0

Bugetul municipal pentru anul 2023 a fost scos spre consultări publice. Acesta a fost publicat de săptămâna trecută pe site-ul primăriei, iar mâine se va organiza o ședință largă, cu zeci de persoane, unde se vor introduce propunerile.

„Sperăm, fie și cu întârziere, fiindcă trebuie cumva să ne raportăm la bugetul public național, imediat ce este aprobat, putem să intrăm și în ordinea de zi la CMC. Asta ar însemna o perioadă mai scurtă, cred că ne-ar trebui vreo 10 zile ca să dezbatem bugetul municipal. 10 zile, nu 4 ore. Și să organizați în această săptămână, dacă nu reușim în fiecare zi, să îi adunăm pe toți la o pretură, reprezentanții diferitor Consilii reprezentative.

Estimarea indicatorilor pentru anul 2023 s-a făcut cu respectarea tuturor indicatorilor macro-economici prognozați, care au fost incluși în circulara Ministerului Finanțelor. Au fost incluse și proiecte tranzitorii, care le avem în municipiu. Am asigurat ca în fiecare an norma suplinită a alimentației pentru copii, pe care o alocăm din contul bugetului municipal. Este un buget amplu, am încercat să includem toate propunerile venite. Mâine la orele 15:00 va fi o consultare amplă a toate părțile menționate, experți, oameni simpli, etc”, a declarat Ceban.

Edilul a punctat că bugetul este plasat de vineri pe site-ul Primăriei și încercăm să includem toate propunerile parvenite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata