Șefa statului anunță că Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului

0

Președinta Maia Sandu anunță astăzi că, după nouă ani, Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului: „După 9 ani, de când Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău, luându-l în concesiune pentru 49 de ani, am reușit să facem dreptate în acest caz. Este meritul cetățenilor – al celor care au ieșit la proteste contra corupției și care, prin votul lor, au alungat hoții de la putere.

Am cerut instituțiilor responsabile să asigure buna funcționare a aeroportului, inclusiv să asigure mai multe rute, spre mai multe destinații și la prețuri accesibile”, a declarat șefa statului. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu a subliniat că instituțiile responsabile trebuie să investigheze toate neregulile făcute în această perioadă la aeroport, iar persoanele implicate în acestea să fie trase la răspundere. „În urma schemei de concesionare a aeroportului, statul a pierdut venituri estimate la 1,6 miliarde de lei. Sunt convinsă că în următorii ani vom reuși să construim o justiție europeană și o infrastructură europeană – acesta este drumul pe care l-am ales împreună”, a conchis Președinta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata