Șefa statului s-a întâlnit cu coraportorii pentru Republica Moldova din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

0

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica. Agenda discuțiilor cu delegația APCE a vizat subiecte privind consolidarea instituțiilor democratice din țara noastră și a statului de drept. Șefa statului a subliniat importanța garantării unui proces electoral transparent și lipsit de influențe externe. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu și-a manifestat aprecierea pentru sprijinul oferit de Consiliul Europei prin Planul de acțiune pentru RM 2021-2024 și pentru cooperarea în mai multe domenii importante.

Președinta a subliniat că autoritățile vor continua reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției. De asemenea, șefa statului și-a reafirmat angajamentul țării noastre de a avansa hotărât în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata