Parlamentul examinează proiectul de lege pentru egalitatea de acces la bunuri și servicii între femei și bărbați

0

Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii vor fi armonizate cu legislația Uniunii Europene. Comisia drepturile omului și relații interetnice a examinat, la ședința de astăzi, un PROIECT de lege în acest sens și îl va propune plenului Parlamentului pentru aprobare. 

Documentul a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și transpune în legislația națională prevederile Directivei europene de aplicare a principiului egalității de tratament între femei și bărbați privind accesul și furnizarea de bunuri și servicii. Aceasta presupune extinderea principiului egalității dincolo de sfera pieței muncii și a vieții profesionale la alte domenii.

Adoptarea și implementarea acestui proiect de lege va avea drept rezultat excluderea discriminării directe sau indirecte între femei și bărbați în ceea ce privește prețurile, condițiile de vânzare, accesul la produse sau servicii, inclusiv în domenii precum asigurările, serviciile financiare, imobiliare sau de sănătate. De asemenea, bărbații și femeile vor beneficia de aceleași condiții și prețuri la produsele și serviciile oferite, iar consumatorii vor fi protejați de discriminarea de gen. În acest sens, sunt propuse modificări la Legea privind protecția consumatorilor, Legea cu privire la asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați și la Legea cu privire la asigurarea egalității.

Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata