Șefa statului s-a întâlnit cu membrii diasporei moldovenești din Portugalia

0

În cadrul vizitei la Lisabona, Președinta Maia Sandu a avut un dialog constructiv cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Portugheză. 

„Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați să revină acasă, ingineri care vor să pună umărul la modernizarea țării și familii care își doresc zboruri mai frecvente și mai sigure pentru a fi mai aproape de cei de acasă. Am discutat cu cetățeni care aspiră la o Moldovă cu șanse egale, cu o justiție dreaptă, cu standarde de viață europene”, a spus Președinta. 

Șefa statului a menționat că istoriile pe care le-a auzit în discuțiile cu membrii diasporei reflectă dorința tuturor de a construi o Moldovă puternică, unită și prosperă – o Moldovă europeană. 

„I-am asigurat că pentru asta muncim zi de zi: reformăm justiția, susținem antreprenorii, avansăm pe calea aderării la Uniunea Europeană. M-a bucurat și pasiunea celor care, deși departe de casă, nu uită de cultura noastră și fac eforturi ca să aducă muzica de acasă mai aproape de diaspora din Portugalia”. În recunoașterea contribuțiilor valoroase 犀利士 la consolidarea comunității de moldoveni din Portugalia, Președinta Maia Sandu a oferit diplome de onoare lui Oleg Boghenco, Rodicăi Gherasim și Nadejdei Calestru Ribeiro Oliveira. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata