Șefa statului s-a întâlnit, la București, cu mai mulți oameni de afaceri originari din Republica Moldova

0

În timpul vizitei sale la București, Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, format de un grup de conaționali stabiliți peste Prut. Aceștia au creat și au dezvoltat afaceri în România, dar continuă să fie conectați la tot ce se întâmplă în Republica Moldova.

Așa cum majoritatea lor au făcut afaceri și de o parte și de alta a Prutului, șefa statului a vorbit cu ei despre diferențele dintre mediul de afaceri din cele două țări. Antreprenorii au indicat problema justiției drept principalul motiv din care au plecat de acasă. „Am discutat și despre regimul fiscal și interacțiunea dintre instituțiile de reglementare și business. Am vorbit despre impedimentele în calea reformelor dar și despre determinarea noastră de a le duce la bun sfârșit pentru a asigura respectarea legii de către toți și protejarea proprietății private”, a menționat șefa statului.

În discuții, Președinta Maia Sandu și oamenii de afaceri au ajuns la concluzia că pentru transformarea țării este nevoie de eforturi comune. „Am convenit să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea mediului de afaceri acasă, pentru atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă. I-am felicitat pentru că au reușit să facă afaceri de succes și le-am mulțumit pentru eforturile de promovare a țării în România și în alte țări din regiune”, a mai adăugat șefa statului.

Biografie
Maia SanduRol și atribuțiiJurământul
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata