Semafoare noi pentru pietoni la intersecția str. Studenților cu bd. Moscova pentru siguranța traversării

0

Două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, la intersecția cu bd. Moscova, pentru a spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice din Moldova și care zilnic este traversată de un flux mare de oameni. Despre acest lucru a informat Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele sociale.

„Semafoarele noi sunt dotate cu corpuri LED, timer, butoane de apel cu sensor și semnal acustic la tastare, iar unul dintre pilonii de suport a fost schimbat”, a precizat edilul.

Potrivit lui Ion Ceban, municipalitatea continuă să implementeze și alte astfel de măsuri, toate pentru a spori gradul de siguranță al pietonilor

„În prezent, au loc acțiuni de pregătire pentru reparația capitală a intersecției semaforizate „str. Sf. Gheorghe – str. Alexandru Hâjdeu”, unde vor fi înlocuite în totalitate 8 semafoare pietonale și 6 pentru transport, ce vor fi echipate cu LED și cronometru. Totodată, va fi schimbată și rețeaua de cabluri”, a adăugat Primarul General.

De la începutul anului 2024, lucrări majore la rețeaua de semafoare s-au realizat pe str. Voluntarilor, unde a fost reconstruit un obiectiv semaforic pietonal, și pe str. Bogdan Voievod, unde a fost construit un nou obiectiv de semafoare pentru pietoni. La fel, în intersecția str. Socoleni – Calea Orheiului, au fost înlocuiți pilonii obiectivului de semafoare, schimbate corpurile și pozată rețeaua subterană de cabluri pentru alimentarea acestuia.

De asemenea, la două treceri pietonale de pe șos. Muncești s-au montat semafoare cu galben intermitent, fiind și iluminate suplimentar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata