Serghei Șoigu cere intensificarea livrărilor de arme pentru operațiunea militară în Ucraina

0

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.

Într-o întrunire a Înaltului comandament, şeful Statului Major, Valerii Gherasimov, i-a prezentat un raport lui Şoigu, conform sursei citate, transmite democracy.md cu referire la agerpres.ro.

„Pentru a menţine ritmul cerut al ofensivei (…) este necesar să creştem volumul şi cantitatea de arme şi echipamente militare livrate trupelor, în primul rând arme”, a spus Şoigu, potrivit comunicatului postat pe Telegram.

În condiţiile în care Kievul acuză insuficienţa armelor, forţele ruse au înregistrat avansuri tactice aproape zilnice în ultimele săptămâni pe linia frontului în sud-estul Ucrainei.

Miercuri, în primele ore ale dimineţii, Ucraina a lansat drone asupra mai multor regiuni din Rusia.

Pavel Malkov, guvernatorul regiunii Riazan, învecinată la nord-vest cu regiunea Moscova, a declarat că atacul cu drone nu a produs victime.

Potrivit canalului rus de Telegram Baza, apropiat serviciilor de securitate, atacul a declanşat un incendiu la rafinăria Riazan.

Deţinută de Rosneft, aceasta rafinează în jur de 5,8% din cantitatea totală de ţiţei rafinat din Rusia şi este o ţintă frecventă a atacurilor aeriene ucrainene.

Guvernatorii din Kursk şi Voronej, regiuni din sud-vestul Rusiei având graniţă cu Ucraina, au raportat şi ei atacuri cu drone în aceste teritorii, afirmând că nu s-au produs pagube sau victime

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata