Serviciile municipale desfășoară acțiuni de combatere a unei insecte în zonele verzi din Capitală

0

Autoritățile din Chișinău iau măsuri de urgență pentru a combate o infestare cu o insectă dăunătoare, cunoscută sub numele de “tigrul platanului” (Corythucha ciliata), care a proliferat în zonele verzi ale orașului din cauza condițiilor climaterice prielnice. Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că serviciile municipale de profil acționează activ pentru a diminua populația acestui dăunător.

Ion Ceban explică că pe terenurile aflate în gestiunea ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, unde se constată o concentrație ridicată de insecte dăunătoare, pe timp de noapte sunt întreprinse măsuri de combatere chimică.”

Tigrul platanului, care face parte din familia Tingidae, nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor, dar poate cauza daune importante arborilor de platan din parcurile municipale. Ceban a explicat că apariția insectei este încurajată de temperaturile ridicate, de peste 30ºC, care s-au înregistra日本藤素 t în Chișinău recent.

Insecticidul utilizat în combaterea insectei este conceput pentru a îndepărta prin jeturi puternice de apă insectele aflate în stadiu de nimfă și este considerat sigur pentru oameni. “Insecticidul utilizat de serviciile municipale de profil îndepărtează prin jeturi puternice de apă insectele aflate în stadiu de nimfă și nu prezintă risc pentru sănătatea oamenilor,” adaugă Ceban.

Primăria Municipiului Chișinău și ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” continuă să monitorizeze situația și să implementeze măsuri pentru a proteja zonele verzi ale capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata