Serviciile specializate înlătură consecințele în urma vântului

0

O vijelie puternică a lovit capitala Republicii Moldova în dimineața zilei de marți, 28 martie 2023, provocând pagube materiale și dificultăți în circulația rutieră. Angajații serviciilor municipale au intervenit rapid pentru a înlătura consecințele fenomenului meteorologic extrem.

Potrivit primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, vântul a doborât zeci de arbori și crengi pe mai multe străzi din oraș, cum ar fi Teilor, Mihail Kogălniceanu, 31 august 1989, Liviu Deleanu etc., acolo unde au fost avariate mai multe mașini parcate. “Am dispus mobilizarea tuturor întreprinderilor și regiilor municipale pentru a interveni în zonele afectate și a restabili normalitatea. Facem apel la cetățeni să respecte recomandările autorităților și să evite zonele cu risc de prăbușire a arborilor sau a elementelor de construcție”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, au fost smulse acoperișuri și au fost distruse mai multe garduri din preajma șantierelor și platformelor de gunoi. Până la ora 11:00 au fost înregistrate aproximativ 30 de adresări privind prăbușirile de arbori, preponderent în sectoarele Centru, Botanica și Buiucani.

Meteorologii au anunțat că vijelia va continua până la ora 14:00 și au emis o atenționare cod galben de vânt puternic pentru întreaga țară. Cetățenii municipiului sunt îndemnați să nu parcheze mașinile sub copaci, să iasă afară doar în caz de necesitate și să supravegheze copiii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata