Serviciul Vamal raportează încasări de peste 695,4 milioane de lei în perioada 11 – 17 iulie curent

0

În perioada 11 – 17 iulie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 695,4 milioane de lei, mai mult cu 20,9 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 8,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 577 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 79 215 de traversări. Astfel, în scopul optimizării timpului de traversare, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de mărfuri înainte de a porni la drum să consulte pagina web a instituției, rubrica “Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” (https://customs.gov.md/ro/traffic) și să opteze pentru traversarea prin acel post unde sunt mai puține mijloace de transport.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 104 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 309 mii de lei. 

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 17,1 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,4 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata