Sistemul de sănătate din Republica Moldova va beneficia de susținere financiară

0

Domeniul sănătății din Republica Moldova va continua să beneficieze de susținere financiară din partea UE și în perioada 2023-2027.Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ, în ședința de astăzi, pentru inițierea negocierilor și semnarea Acordului dintre țara noastră și Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la programul „UE pentru sănătate”.

Noul Program „UE pentru sănătate” va asigura continuitatea celui de al treilea Program UE de Acțiune în domeniul sănătății, din perioada 2014 – 2020. Scopul primordial al acestuia este consolidarea capacităților sistemului de sănătate, în contextul viitoarelor crize în acest sector.

Programul „UE pentru sănătate” din perioada 2023 – 2027 urmărește protejarea cetățenilor împotriva amenințărilor și consolidarea capacității de reacție a sistemului de sănătate la crize, precum și asigurarea accesibilității din punct de vedere financiar a medicamentelor și a dispozitivelor medicale. Totodată, Programul va oferi finanțare în domeniul sănătății sub formă de granturi, premii și achiziții publice.

Ratificarea Acordului dintre țara noastră și Uniunea Europeană urmează să fie propusă spre examinare în plenul Parlamentului, după semnarea documentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata