Situația din țară și din regiune, discutată de Președinta Maia Sandu cu reprezentanții partidelor extraparlamentare

0

Situația curentă din țară, în contextul războiului din Ucraina și al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuției de astăzi a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanții partidelor extraparlamentare. Șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea securității cetățenilor țării noastre și pentru acordarea ajutorului refugiaților din Ucraina.

Președinta Maia Sandu le-a solicitat participanților la discuție să contribuie la efortul de consolidare a societății prin respingerea și descurajarea discursului de ură și a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, șefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea rețelelor de partid și aleșilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaților, în contextul creșterii numărului acestora.

Reprezentanții partidelor au susținut necesitatea unui efort comun pentru asigurarea unității și liniștii în societate, au venit cu propuneri concrete de îmbunătățire a unor procese și s-au arătat interesați să conlucreze cu autoritățile pentru o mai bună coordonare a acțiunilor de ajutorare a refugiaților.

La întrevedere au fost prezenți liderii Congresului Civic, Partidului „Democrația Acasă”, Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata