Situația rujeolei în Chișinău: Două cazuri noi la Centrul de plasament pentru refugiați

0

Alte două cazuri de rujeolă au fost confirmate la Centrul de plasament pentru refugiați din capitală.
S-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, a informat șeful adjunct al Direcției generale de asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan.

„Cazurile au fost identificate la copii. Totodată, alte focare nu au fost înregistrate, ceea ce demonstrează că populația din Chișinău se vaccinează împotriva rujeolei, a subliniat Vladimir Bolocan, făcând referire la datele Centrului pentru Sănătate Publică.

Amintim că la 22 martie, pe teritoriul R. Moldova au fost confirmate două cazuri de rujeolă. Un caz se referă la un refugiat în vârstă de 17 ani plasat în Centrul de plasament pentru refugiați din Ucraina, unde anterior a fost confirmat un focar. Alt caz se referă la un copil de patru ani care nu are legătură cu centrul.
Maladia nu are tratament specific, ci doar simptomatic. Rujeola este o boală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, dar poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

La nivel național, de la începutul anului curent, au fost confirmate 21 de cazuri de rujeolă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata