Soluții de mobilitate inteligentă durabilă, discutate de o echipă a Primăriei Chișinău cu specialiștii olandezi

0

Dezvoltarea unor soluții de mobilitate inteligentă durabilă este unul dintre subiectele abordate de o delegație a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul vizitei de lucru în Olanda. Echipa Primăriei a avut o întrevedere cu reprezentanții Institutului pentru Soluții Metropolitane Avansate din Amsterdam, Țările de Jos.

Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte, printre care asigurarea unui oraș accesibil și locuibil, prin dezvoltarea unor soluții de mobilitate inteligentă durabilă și fără întreruperi, care pot fi integrate în țesutul urban.

„De asemenea s-a discutat despre accelerarea tranziției energetice urbane, prin combinarea inovațiilor integrate în sistemele energetice cu (re)dezvoltarea urbană, despre reproiectarea fluxurilor de resurse care impulsionează activitățile urbane, în timp ce se stabilesc ecosisteme urbane sustenabile integrale, susținute de un model economic nou și rezistent și despre proiectarea diferitor scenarii, pentru a face sistemele alimentare mai durabile și mai pregătite pentru viitor, concentrându-se pe elemente de bază precum: dezvoltarea economică, a domeniului de sănătate, mobilitatea și atractivitatea regională”, a precizat Ion Ceban.

De asemenea, echipa Primăriei Chișinău au discutat și despre identificarea a noi instrumente analitice pentru a utiliza mai bine datele urbane și pentru a îmbunătăți viața în oraș, consolidând și salvând în același timp valorile democratice ale cetățenilor și ale societății și despre pregătirea acțiunilor alternative pentru reducerea punctelor slabe ale orașelor la impactul schimbărilor climatice.

În cadrul vizitei a fost prezentat și Laboratorul verde, care este situat pe teritoriul Institutului în care tineri specialiști pot să își realizeze lucrările științifice și de cercetare.

La finalul vizitei de lucru, viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a invitat experții din cadrul Institutului pentru Soluții Metropolitane Avansate din Amsterdam să participe la Forumul Economic, care va avea loc anul viitor la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata