Studenții din Republica Moldova vor putea beneficia de burse peste hotare. Acordul a fost publicat în Monitorul Oficial

0

Studenții moldoveni vor putea beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare. Legea pentru aprobarea Acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, transmite democracy.md cu referire la MOLDPRES.

Astfel, Acordul a fost prelungit pentru o perioadă de șapte ani. Documentul prevede încurajarea participării studenților, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului.

Documentul stabilește că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Acordul privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV) a fost semnat anul trecut la Varșovia.

În perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini.

Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011. Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata