Traficanți de bunuri, ghinioniști. 26 de persoane au rămas fără marfă, la vamă

0

Și-au încercat norocul, dar … nu le-a mers. Timp de patru zile, în perioada 08-11 noiembrie, 26 de persoane au încercat să treacă vama cu bunuri nedeclarate.

La Leușeni, de exemplu, vameșii au înregistrat 11 cazuri în care moldovenii au încercat să transporte piese auto, produse alimentare, medicamente, dar și alte de larg consum.

Alte cinci cazuri au fost raportate pe Aeroporul Internațional Chișinău. Vameșii au depistat în bagajele pasagerilor țigări, produse cosmetice, valută străină, haine și încălțăminte nedeclarate. Inspectorii vamali au verificat și un spațiu commercial din Chișinău, unde erau vândute haine și încălțăminte aduse ilegal în țară, susceptibile de a fi contrafăcute.

La Cahul, patrupezii vămii au semnalat prezența țigărilor și a medicamentelor într-un vehicul, pe care șoferul le-a declarat doar parțial.

Iar la Bălți, a fost înregistrat un caz de declarare eronată a unor mărfuri și încasarea suplimentară a drepturilor de import în sumă totală de peste 560 mii de lei. În toate cazurile, bunurile au fost confiscate și transmise conform legii, Serviciului Fiscal de Stat, iar cei 26 de contravenienți riscă amenzi de până la 4500 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata