Tragedie la granița dintre Serbia și Ungaria: Trei migranți uciși într-un incident armat

0

Trei oameni au murit vineri în urma unui incident armat între migranţi lângă oraşul Horgos, din nordul Serbiei, în apropiere de graniţa cu Ungaria, a informat televiziunea publică sârbă RTS, relatează AFP.

Un alt migrant a fost rănit în timpul confruntării armate care a avut loc în clădirile abandonate ale unei foste întreprinderi agricole unde migranții și-au amenajat o tabără. Mii de migranți au campat în zonă, căutând modalități de a încearca să intre în Ungaria cu ajutorul traficanților de persoane.

Numeroase echipe de poliție au fost trimise la fața locului, iar o investigație a fost inițiată pentru a clarifica circumstanțele. Se presupune că incidentul a avut loc în urma unei dispute între migranți cu privire la responsabilitatea pentru plata contrabandiștilor în legătură cu trecerea ilegală a frontierei în Ungaria.

Zona de frontieră dintre Serbia și Ungaria este situată pe ruta terestră cunoscută sub numele de “ruta balcanică” a migrației către Europa de Vest. Aceasta începe în Turcia, trece prin Grecia și Bulgaria, și continuă către Macedonia de Nord, Serbia sau Bosnia.

În încercarea de a opri acest flux migrator, guvernul Ungariei, cunoscut pentru poziția sa anti-imigrație, a ridicat un gard înalt de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia. Cu toate acestea, contrabandiștii de persoane au devenit tot mai activi în zona de frontieră, deseori confruntându-se pentru control.

În încercarea de a contracara această problemă, poliția sârbă a efectuat mai multe percheziții în zona de frontieră în ultimele luni. Ulterior, au informat că au reținut sute de migranți, au arestat traficanți de persoane și au confiscat diverse arme în această zonă împădurită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata