Transportatorii moldoveni se revoltă: Protest împotriva noilor reglementări

0

Asociația Patronală a Operatorilor Mijloacelor de Transport (APOTA) anunță că va organiza o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale săptămâna viitoare, pe data de 9 noiembrie. Motivul manifestației este opoziția față de intenția Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de a promova reglementări care, potrivit Asociației, contravin normelor europene în domeniul transporturilor rutiere.

Conform comunicatului de presă emis de APOTA, șeful Asociației, Oleg Alexa, a avertizat că, în absența anulării unor propuneri legislative de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licențele.

La protest, se așteaptă participarea a aproximativ 200 de șoferi, împreună cu microbuzele și autobuzele pe care le conduc. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au subliniat că unele dintre propunerile transportatorilor au fost deja acceptate încă din luna septembrie. De asemenea, Ministerul a evidențiat că “modernizarea transportului rutier este una dintre prioritățile Planului Reconstrucției Infrastructurii Republicii Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata