Trei conaționali cercetați pentru folosirea certificatelor Covid-19 falsificate

0

Pentru a fi scutiți de carantină, doi conaționali și-ar fi administrat vaccinul împotriva Covid-19 pe când se aflau în afara țării, iar altul a susținut că pentru testul antiCovid-19, depistat cu semne de falsificare, ar fi dat și probele necesare. Cazurile au fost înregistrate ieri, 20 ianuarie 2022, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Giurgiulești-Galați.

Primul cetățean cercetat este un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 28 de ani. Acesta a prezentat la controlul de frontieră certificatul de vaccinare antiCovid-19, semnat și eliberat în Republica Moldova. În urma verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul nu se afla în țară când s-a imunizat. La cele depistate, tânărul a declarat că nu își amintește când i-ar fi fost administrat vaccinul.

În cel de-al doilea caz documentată este o persoană de gen feminin, în vârstă de 41 de ani și originară din raionul Ceadâr-Lunga. Aceeași ilegalitate, dar și explicații, cetățeanca a uitat când s-a vaccinat și unde și-a administrat vaccinul.

În PTF Sculeni, o tânără de 31 de ani,cu viză de domiciliu în raionul Drochia, a prezentat la controlul de frontieră rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. În rezultatul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu este veridic. Audiată, pasagera a susținut că și-a perfectat actul la o clinică specializată, unde i-au fost prelevate și probele necesare. 

Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Certificatul a fost transmis pentru efectuarea expertizei. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata