Ucraina a atacat cu rachete un aerodrom din Crimeea

0

Aerodromul Belbek din Crimeea a fost lovit miercuri într-o operaţiune militară ucraineană, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că 20 de rachete au fost doborâte deasupra Crimeii şi Mării Negre şi resturi din aceste rachete au căzut în perimetrul unei unităţi militare ruse în zona oraşului Sevastopol, relatează agenţiile France Presse şi Reuters.

Apărarea antiaeriană rusă a „distrus 17 rachete ucrainene deasupra apelor Mării Negre şi alte trei deasupra peninsulei Crimeea”, a menţionat Ministerul rus al Apărării pe Telegram. „Resturi de rachete ucrainene au căzut pe teritoriul unei unităţi militare din apropierea localităţii Liubímovka în Republica Crimeea. Aeronavele (staţionate la baza aeriană) nu au suferit pagube”, mai afirmă ministerul rus. Respectiva unitate militară se află lângă aerodromul militar Belbek.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a declarat la rândul său că armata rusă a „respins un atac masiv” asupra oraşului şi că aproximativ zece clădiri au înregistrat pagube minore în urma căderii unor resturi din rachetele doborâte, dar nu sunt persoane rănite, informează sursele citate de Agerpres.

În acest timp, comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a postat pe Telegram un mesaj în care le-a mulţumit militarilor ucraineni care au executat această operaţiune care a vizat aerodromul militar Belbek. „Piloţii ucraineni vor reveni evident la bazele lor”, a adăugat comandantul ucrainean.

Potrivit unor surse media ucrainene, rachetele lansate de ucraineni ar fi distrus două aeronave Su-27 și un Su-30, și 12 soldați ruși ar fi fost uciși, alți 10 fiind răniți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata