Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Coreea de Nord

0

Ministerul afacerilor externe de la Kiev a anunțat, miercuri, primtr-un comunicat, că Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Republica Populară Democrată Coreea (RPDC) ca răspuns la recunoașterea „independenței” regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, informează Ukrainska Pravda.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă ferm decizia RPDC de a recunoaște așa-zisei „independențe” a teritoriilor ocupate temporar de Federația Rusă în regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina.

Ca răspuns la un astfel de act neprietenos, Ucraina anunță ruperea relațiilor diplomatice cu RPDC”, se arată în comunicat. Decizia Phenianului este considerată la Kiev o încercare de a submina suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, o încălcare gravă a Constituției Ucrainei, a Cartei ONU și a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional.

Ministerul Afacerilor Externe a adăugat că recunoașterea „subiectivității” regimurilor de ocupație ruse din regiunile Donețk și Luhansk este nulă, nu va avea consecințe juridice și nu va schimba frontierele recunoscute internațional ale Ucrainei.

„Ambasadorul Coreei de Nord a avut o întâlnire cu ambasadorul Republicii Popula Donețk în Federația Rusă, în cadrul căreia a anunțat decizia Phenianului. 

De asemenea, în curând este așteptată o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Populare Luhansk”, a anunțat ambasada Coreei de Nord la Moscova. În acest moment, contactele politice și economice între Ucraina și Coreea de Nord sunt înghețate din cauza sancțiunilor internaționale impuse țării asiatice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata