Ucraina anunță boicotul competițiilor de fotbal cu echipe ruse după decizia controversată a UEFA

0

Federația ucraineană de fotbal a anunțat miercuri că nu va mai lua parte la nicio competiție de fotbal în care sunt prezente echipe ruse, ca urmare a deciziei UEFA de a ridica parțial embargoul asupra fotbalului din Rusia, informează CNN. Forul de fotbal continental a decis miercuri revenirea echipelor de fotbal rusești cu jucători sub 17 ani în competițiile europene.

„UAF (Federația ucraineană de fotbal) condamnă cu fermitate decizia UEFA de a permite revenirea echipelor U-17 ale Federației Ruse în competițiile internaționale”, se arată într-un comunicat emis de UAF miercuri.

Federația ucraineană de fotbal consideră că atât UEFA, cât și FIFA, să rămână la deciziile inițiale, care să împiedice cu totul echipele de fotbal ruse să participe în meciuri internaționale.

„UAF (Federația ucraineană de fotbal) confirmă că nu va lua parte la nicio competiție la care vor participa echipa rusești și face apel la federațiile membre UEFA să boicoteze meciurile în care întâlnesc echipe din Federația Rusă. Suntem convinși că adoptarea unor decizii similare, referitoare la revenirea treptată a echipelor ruse în competiții, în mijlocul războiului condus de Rusia împotriva Ucrainei sunt lipsite de temei și nu fac decât să tolereze politica de agresiune dusă de Rusia”, se mai arată în comunicatul de miercuri al UAF.

UEFA a anunţat marți că a decis, de comun acord cu樂威壯 Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), reintegrarea echipelor Under-17 din Rusia, deoarece „copiii nu trebuie să fie pedepsiţi pentru fapte pentru care adulții sunt singurii responsabili”. Decizia UEFA intră în vigoare în acest sezon.

Comitetul Executiv al organismului european a apreciat ca este „deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a nu juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

Meciurile echipelor ruseşti trebuie însă să se dispute „fără drapelul, imnul şi ţinutele oficiale ale Rusiei” şi “în afara teritoriului rus”, a precizat UEFA.

UEFA a ridicat parţial embargoul asupra fotbalului rusesc. În urma unei reuniuni care a avut loc marţi la Limassol, în Cipru, Comitetul Executiv al UEFA a anunţat reintroducerea în competiţiile sale a echipelor de tineret masculin şi feminin din Rusia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata