Ucraina cere României să recunoască Rusia ca stat terorist

0

“Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște, la nivel oficial, Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a declarat joi premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, la Vicovul de Sus. Cu ocazia deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainean în județul Suceava, oficialul ucrainean s-a arătat recunoscător pentru aportul adus de țara noastră în contextului războiului de la granița de nord: “România ne susține foarte activ în lupta împotriva agresorului!”.

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal și premierul României, Nicolae Ciucă s-au întâlnit joi față în față, cu ocazia deschiderii noului punct de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus, județul Suceava.

În declaraţia de presă comună, oficialul ucrainean a cerut României să recunoască Rusia ca stat terorist. “Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a spus premierul Ucrainei.

Totodată, Denys Shmyhal și-a arătat recunoștința față de țara noastră pentru ajutorul oferit la reconstruirea Ucrainei.

“După 24 februarie, direcția spre Occident a devenit cea mai importantă pentru noi. Aici am direcționat exporturile. Spre Occident, în țările vecine, au venit persoanele care au fost nevoite să părăsească țara. Prin aceste frontiere se întorc cetățenii noștri acasă și tot pe aici trec ajutoarele umanitare voluminoase din partea țărilor UE”, a completat premierul Ucrainei.

Pe lângă Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovul de Sus, județul Suceava, alte 7 vămi ar urma să fie deschise între România și Ucraina. În cadrul întâlnirii de joi, Denys Shmyhal a anunțat și că susține inițiativa premierului Nicolae Ciucă de creare a unui grup de lucru care să se ocupe cu lărgirea și dezvoltarea infrastructurii de frontieră la granița comună dintre cele două țări, ce va duce implicit la creșterea exportului spre România și alte țări UE. 

Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata