Ucraina critică Moldova pentru că ar ajuta insuficient Kievul: Chiar și din partea Columbiei vedem mai multă susținere!

0

Critici dure din partea Ucrainei, la adresa Chișinăului. Vicepremierul din țara vecină, Irina Vereshchuk, susține că ajutorul pe care Republica Moldova îl acordă Ucrainei este unul insuficient. „Chiar și din partea Columbiei vedem mai multă susținere, decât din partea Moldovei!”, a declarat oficialul de la Kiev, în cadrul unui interviu pentru un post privat de televiziune.

“Am înregistrat un interviu și cu vicepremierul Ucrainei, Irina Vereshchuk. Doamna a vorbit în termeni extrem de duri despre deciziile luate la Chișinău, în contextul războiului. Cred că a ieșit un pic scandalos. „Chiar și din partea Columbiei vedem mai multă susținere, decât din partea Moldovei!”, mi-a spus ministrul off the records”, a scris jurnalistul Dumitru Garcaliuc.

Precizăm că nu este prima dată, când oficialii de la Kiev au criticat Chișinăul. Anterior, ministrul de Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba s-a arătat nemulțumit că țara noastră a depus cererea de aderare la UE imediat după Ucraina.

“Depunerea de către Moldova și Georgia a cererilor de aderare la UE arată acum ca o încercare de a atașa cele două vagoane ale lor la un tren ucrainean de mare viteză care se deplasează la Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE ar trebui luată în considerare separat de cererile din Georgia și Moldova”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata