UE oferă 1,5 milioane de euro pentru infrastructura din Cahul și Ungheni

0

Uniunea Europeană oferă 1,5 milioane de euro pentru patru inițiative care vor contribui la crearea și modernizarea infrastructurii de atragere a investițiilor în regiunile Cahul și Ungheni. Evenimentul este organizat cu sprijinul programului finanțat de Uniunea Europeană „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

 

Programul respectiv are drept scop de a consolida coeziunea economică, teritorială și socială în Republica Moldova prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive, durabile și integrate și prin îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din regiunile-cheie.

Una dintre activitățile programului este aplicarea unui mecanism de sprijin financiar pentru a atrage noi investiții în economiile locale, prin crearea tuturor condițiilor prealabile de infrastructură necesare.

Astfel, agenda evenimentului include:

– Acordarea a patru certificate de sprijin financiar în valoare totală de 1,5 milioane de euro pentru patru inițiative/proiecte din regiunile Cahul și Ungheni;

– Un panel de discuții despre cum construim o imagine competitivă și atractivă a regiunilor Cahul și Ungheni, care sunt instrumentele și tendințele.

În cadrul evenimentului vor participa ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova, Daniela Gasparikova, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, directoarea Agenției de Investiții, Natalia Bejan, reprezentanți ai proiectelor câștigătoare din Cahul și Ungheni.

Evenimentul se va desfășura pe strada Alexei Șciusev, 97, la data de 24 ianuarie curent, începând cu ora 11:00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata