Un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova, declarat persona non grata

0

Un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost declarat persona non grata. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus de Externe, după discuția lui Lilian Darii, Ambasadorul R. Moldova la Moscova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus, lui Darii i s-a înaintat o notă de protest în legătură cu demersurile neprietenoase în curs față de Rusia ale Chişinăului.

„Lilian Darii a primit o notă de la Minister că, ca răspuns la decizia nemotivată a autorităților moldovenești din 19 aprilie de a declara „persona non grata” un angajat al Ambasadei Rusiei în Moldova, partea rusă declară „persona non grata” un angajat al Ambasadei Moldovei în Rusia”, se arată în comunicat.

Totodată, șeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova a fost informat cu privire la decizia de a închide intrarea în Federația Rusă a unui număr de oficiali ai Republicii Moldova ca răspuns la declarațiile lor regulate anti-ruse, precum și alinierea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Pe 19 aprilie curent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunța că, pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul a declarat drept persona non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

În dimineața zilei de 25 aprilie 2023, Lilian Darii a fost convocat la Ministerul rus de Externe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata