Un bărbat de 28 de ani din Vietnam a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid

0

Un bărbat de 28 de ani din Vietnam a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid și pentru răspândirea virusului la mai multe persoane. Conform informațiilor din presa vietnameză, suspectul a infectat opt persoane, iar una dintre ele a decedat.

 Pe nume Van Tri, bărbatul în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de „răspândirea de boli infecțioase periculoase la alte persoane” după ce a mers în luna iulie în provincia sa natală. Acesta a călătorit din orașul Ho Și Min în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus. Tânărul a fost acuzat că nu a respectat perioada de carantină obligatorie de 21 de zile când a ajuns acasă. El a fost testat pozitiv la coronavirus în 7 iulie.

Conform deciziei tribunalului, încălcarea de către acesta a perioadei de carantină a dus la infectarea mai multor oameni cu coronavirus și îmbolnăvirea lor cu Covid-19. Una dintre persoanele îmbolnăvite a murit în data de 7 august.

După ce a menţinut numărul de infectări la un nivel scăzut pe parcursul anului trecut, Vietnamul se confruntă în prezent cu cea mai gravă perioadă a epidemiei sale de coronavirus. Autorităţile au anunţat peste 540.000 de infectări şi peste 13.000 de decese.

În Vietnam, mai multe persoane au fost deja condamnate pentru răspândirea coronavirusului. Astfel, un bărbat de 32 de ani din Hai Duong a fost condamnat la 18 luni de închisoare în luna iulie, iar un însoţitor de bord al companiei Vietnam Airlines la doi ani de închisoare cu suspendare, în martie, din acelaşi motiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata