Un bărbat din Londra s-a sinucis pentru că vecinul făcea prea mult zgomot

0

Un chiriaș din Londra s-a sinucis pentru că proprietarul apartamentului în care locuia i-a luat în derâdere plângerile privind zgomotele făcute de un vecin și i-a spus că nu se poate aștepta la liniște dacă locuiește la Londra, relatează The Guardian.

Clarion, cea mai mare asociație de închiriere din Marea Britanie, a fost avertizat de medicul chiriașului că zgomotul venit din apartamentul de la etaj era atât de dăunător sănătății mintale a bărbatului, încât acesta a încercat deja să se sinucidă de două ori. Dar Clarion nu a reușit să rezolve problema sau să-i găsească o altă locuință, în ciuda faptului că a primit peste 20 de reclamații.

După 9 luni, chiriașul, al cărui nume nu a fost făcut public, s-a sinucis în septembrie 2021. Publicându-și ancheta în acest caz „profund dureros” și „tragic”, avocatul specializat în problema locuințelor Richard Blakeway a spus că Clarion este responsabil pentru „administrare defectuoasă”.

El i-a ordonat proprietarului să-și revizuiască politica privind chiriașii vulnerabili și să ceară scuze familiei, ceea ce acesta a și făcut. De asemenea, chiriașul le spusese reprezentanților Clarion că a încercat să se sinucidă din cauza stresului provocat de vecinul gălăgios și că „s-a simțit atât de copleșit, încât nu a văzut nicio ieșire” din acastă probblemă.

Nu este singura tragedie legată de locuințele din Londra. În 2020, Awaab Ishak, un băiat de 2 ani, a murit din cauza unei afecțiuni respiratorii, în urma expunerii la mucegai în locuințe sociale, deși părinții lui părinții lui s-au plâns de acest lucru. Moartea micuțului a declanșat o schimbare la nivel național în gestionarea mucegaiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata