Un bărbat protestează la Ministerul Muncii. Ce îl nemulțumește

0

Și-a întins o plapumă jos, în fața ministerului Muncii, și vrea să rămână pe noapte aici. Este forma de protest, pe care a organizato un pensionar din raionul Cahul. Bărbatul cere să-i fie revăzute ajutoarele sociale de stat, la care pretinde pentru că ar fi bolnav și în vârstă. De partea cealaltă, reprezentanții ministerului au creat o comisie ca să facă lumină în acest caz, dar concluzia încă nu este gata. De altfel, nu este prima dată când bărbatul protestează în același mod. În noiembrie, s-a culcat pe jos, în fața ministerului de Interne.

Grigore Tudose, în vârstă de 65 de ani, a venit dis-de-dimineață din satul Zârnești, de unde este de baștină, cu gândul ca să înnopteze în fața ministerului Muncii și Protecției Sociale. L-am găsit în drum, chiar pe trotuar, unde și-a amenajat un pat. Cu două căciuli pe cap și cu o haină groasă, bărbatul s-a pregătit să facă față frigului. Spune că a fost la minister și acum o săptămână, supărat că a fost nedreptățit în privința ajutoarelor sociale de stat.

Pensionarul mai spune că nu a primit vreun răspuns de la minister, chiar dacă au venit în localitate pentru a descâlci situația în care spune că s-a pomenit. 

De partea cealaltă, reprezentanții ministerului Muncii și Protecției Sociale afirmă că, după prima vizită a protestatarului, au format o echipă, inclusiv cu specialiștii de la Inspecția Socială, care să facă lumină în acest caz. Au mers și la fața locului, dar raportul și concluzia finală încă nu este gata. 

La mijlocul lunii ianuarie, atunci când bărbatul a protestat în același mod la minister, o echipă TV8 la surprins. Atunci, și-a amenajat patul în curtea instituției, mai aproape de scări. 

Iar în noiembrie, tot el a protestat, cu patul improvizat după el, doar că în fața ministerului Afacerilor Interne. Atunci, s-a plâns că era victima unei escrocherii. Potrivit lui, două bănci comerciale din țară i-au sustras sume mari de bani de pe conturile bancare, iar dosarul deschis pe acest caz a fost clasat, la scurt timp. Voia cu tot dinadinsul să ajungă în audiență la ministra de Interne. 

Atunci, reprezentanții Ministerului de Interne declarau că, o lună mai devreme, persoană fusese deja primită în audiență, iar cererea sa a fost transmisă către Procuratura din Cahul. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata