Un cetățean al Rusiei a încercat să scoată din Chișinău spre Istanbul 4.7 milioane hrivne ucrainești și altă valută

0

La începutul lui august, un cetățean al Federației Ruse a încercat să scoată prin aeroportul din Chișinău, 4,7 milioane hrivne ucrainești și sume în alte opt valute.

După ce intenția i-a fost dată în vileag, procurorii i-au atribuit acestuia statutul învinuit, iar banii au fost recunoscuți ca și corp delict.

Potrivit informațiilor din dosarul investigat de procurorii PCCOCS, de comun cu Poliția de Frontieră, bărbatul cu vârsta de 50 de ani s-a prezentat la controlul obligatoriu pentru îmbarcare în avionul ce urma să decoleze spre Istanbul. Acesta avea în posesie mijloace bănești, care însă nu au fost declarate, cum prevede legea. Banii au fost depistați de către polițiștii de frontieră în cadrul controlului special al bagajelor de cală, atunci când au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote.

A fost luată decizia extinderii verificărilor, iar ca rezultat s-au depistat următoarele sume, care totalizate ar cifra 2.7 milioane lei moldovenești: 4.7 milioane hrivne, peste 250.000 forinți maghiari, peste 35.000 șekeli israelieni, peste 30.000 lei moldovenești, 9.500 dirham (Emiratele Arabe), aproape 2.945 ruble beloruse, 300 coroane norvegiene, peste 800 dolari singaporezi și 50 dolari americani. Deși învinuitul era obligat să declare aceste sume în vamă, acesta nu a făcut-o. Iar urmare a interogări lui, învinuitul a evitat să informeze autoritățile despre proveniența banilor.

Cercetările pe caz continuă, iar procurorii PCCOCS și polițiștii de frontieră urmează să furnizeze amănunte relevante odată cu avansarea investigațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata