Un copil, infectat cu salmonella după ce s-a jucat într-un havuz din Capitală

0

Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alti virusi periculosi după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mama copilului a făcut public cazul, pe Internet. Inspectorii Centrului de Sănătate Publică s-au autosesizat și analizează calitatea apei.

Mariana Golovca și-a dus copilul la spital după ce, în urma cu câteva zile, tot ea la lăsat să se joace în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”, transmite democracy.md, cu referire la tvrmoldova.md. 

Potrivit femeii, luni ea a văzut că copilul său se simte mult mai rău și deja peste câteva zile, după analize, i s-a spus că acesta are salmonella, rota virus și un vibrion holeric. Aceasta presupune că e de la havuz, căci acolo este zona iazului care e plin de bacterii. 

Femeia își recunoaște vina și a venit cu un mesaj în mediul online. „Am scris postarea ca alte mămici să fie atente, să nu facă greşeala mea. Eu am făcut deja ce am făcut. Deja poate alţii o să fie mai atenţi. Poate şi autorităţile o să ia măsuri, nu ştiu”. 

Numărul pacienţilor cu bolile diareice creşte cu până la 20% în perioada caldă a anului.

Potrivit medicului infecționist Tatiana Mironov, în prezent, în secție sunt 33 de copii cu boală diareică acută. Și, așa cum este caracteristic sezonului cald, numărul cazurilor este în creștere. 

„Săptămâna trecut au fost mai puţini doar din cauza că a plouat. Acolo în apă se joacă mai mulţi copii. Este suficient unul să fie purtător sau bolnav de un enterovirus ca să-i molipsească pe cei din jur”, susține Tatiana Mironov. 

Fântânile arteziene sunt puncte de atracție pentru unii dar scăldatul sau folosirea apei este interzisa. Autoritățile pun la îndoială că apa din ele ar fi un focar de infecţie, dar specialiștii Centrului de Sănătate Publică au prelevat probe.

Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială, susține că este vorba despre un întreg amalgam de boli, inclusiv holera, care se transmite prin apă murdară. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata