Un teren de fotbal s-a prăbușit, formând o groapă adâncă de 10 metri

0

O groapă imensă, cu diametru de 30 de metri și adâncă de 10 metri, a apărut brusc în mijlocul unui teren de fotbal din Illinois, amenajat deasupra unei mine de calcar care s-a prăbușit.

Prăbușirea s-a produs miercuri, la Gordon Moore Park din Alton, Illinois, iar momentul colapsării a fost surprins de o cameră de supraveghere. Din fericire, nu era nimeni pe terenuri, iar activitățile sportive au fost anulate, potrivit The Guardian.

„Nimeni nu era pe teren în acel moment și nimeni nu a fost rănit, iar acesta este cel mai important lucru”, a declarat primarul din Alton, David Goins, într-o postare pe Facebook.

„Săptămâna trecută, la acea oră, am avut între 60 și 70 de persoane pe teren pentru tabăra noastră de fotbal”, a spus directorul clubului atletic al liceului catolic Marquette, Brian Hoener.

Directorul de parcuri și recreere din Alton, Michael Haynes, a declarat că prăbușirea „arată ca ceva desprins dintr-un film, nu? Arată de parcă a explodat o bombă”.

Potrivit US Geological Survey, apariția dolinelor este corelată cu practicile de utilizare a terenurilor – în special pomparea apelor subterane sau practicile de construcție și dezvoltare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata