Vasile Tarlev denunță referendumul: “O manevră politică și o înșelătorie”

0

Vasile Tarlev critică referendumul și denunță posibilele manipulări electorale într-un interviu recent pentru Gagauziya Radio Televizionu.

Liderul partidului “Viitorul Moldovei” a exprimat opinii puternice referitoare la referendumul iminent și la integritatea procesului electoral în Republica Moldova.

Întrebându-l dacă intenționează să voteze la referendum sau nu, Tarlev a răspuns ferm: “Este clar pentru toată lumea că acest referendum este o înșelătorie, o manevră politică orchestrată de anumite figuri politice. Cred că cei care l-au conceput au manipulat autoritățile actuale ale țării, iar nimeni nu are nevoie de acest referendum.” El a subliniat că deciziile legate de viitorul țării ar trebui să fie luate în concordanță cu deciziile tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

În ceea ce privește procedurile de votare, Tarlev a menționat: “Nu am toate informațiile necesare pentru a decide dacă să mergem la alegeri și să luăm sau să nu luăm buletinul de vot pentru referendum. Există riscul de manipulare cu aceste buletine de vot.” El a subliniat necesitatea unei analize detaliate a regulilor stabilite de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Jurnalista a adus în discuție faptul că diaspora deja se poate înregistra pentru a participa la referendum și primește două buletine de vot, iar Tarlev a reacționat, subliniind: “Considerăm cel mai mare pericol falsificarea alegerilor și a referendumului, în special prin votul electronic, care nu este disponibil pentru toți membrii diasporei. Este o nedreptate că cetățenii noștri din America pot vota electronic, în timp ce cei din alte țări nu au această opțiune.”

În concluzie, Tarlev a subliniat necesitatea unei atitudini responsabile din partea autorităților cu privire la procesul electoral și a avertizat asupra consecințelor unei posibile manipulări a referendumului. El a pledat pentru pedepsirea celor responsabili pentru eventuale acte de fraudă electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata