Uniunea Europeană acordă 68 de milioane de euro ajutor umanitar pentru Gaza

0

Uniunea Europeană a anunțat un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Sprijinul se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare și adăposturi și va fi livrat prin intermediul partenerilor locali din regiune.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că operațiunea militară israeliană a transformat enclava într-un “infern umanitar”, stârnind temeri că foametea este iminentă.

Teritoriul este devastat de peste șase luni de bombardamente israeliene și de operațiuni terestre în urma atacului sângeros al mișcării palestiniene Hamas asupra Israelului, lansat la 7 octombrie, ceea ce a făcut ca populația civilă de două milioane de locuitori să devină dependentă de ajutor umanitar pentru a supraviețui, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Având în vedere deteriorarea continuă a crizei umanitare grave din Gaza și creșterea constantă a nevoilor pe teren, Comisia (Europeană) își mărește finanțarea pentru a-i sprijini pe palestinieni”, subliniază un comunicat al UE.

„Acest sprijin crește ajutorul umanitar total al UE la 193 de milioane de euro pentru palestinienii aflați în nevoie din Gaza și din toată regiunea în 2024″, potrivit sursei citate. UE a declarat că noul ajutor se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare și adăposturi și va fi livrat prin intermediul partenerilor locali de pe teren.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că operațiunea israeliană a transformat Gaza într-un “infern umanitar”, stârnind temeri că foametea este iminentă.

Uniunea Europeană și Statele Unite au cerut, de asemenea, Israelului să permită intrarea mai multor ajutoare umanitare în Fâșia Gaza.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata