Vaccinați împotriva Covid-19 doar în acte

0

Șase conaționali sunt cercetați pentru folosirea certificatelor de vaccinare neveridice. Aceștia au fost identificați în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, la intrarea în Republica Moldova. 

În toate cazurile persoanele au folosit aceeași schemă de operare. Pentru a fi scutiți de regimul de autoizolare, cei cinci bărbați și o femeie au prezentat la controlul trecerii frontierei certificate de vaccinare împotriva Covid-19. Însă, urmare a verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că de fapt persoanele nici nu se aflau în țară la data imunizării, deși certificatele ar fi fost eliberate de instituții medicale autorizate în Republica Moldova.

Totuși, la audieri persoanele au susținut că s-au vaccinat împotriva Covid-19, dar au refuzat să ofere alte detalii ce le-ar confirma spusele.

În rezultatul celor depistate, au fost întocmite procese-verbale de constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM. 

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, iar la finalul anchetei urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata