Vadim Krasnoselski a chemat Chișinăul la dialog

0

Șeful administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a trimis o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu „un apel pentru dialog și intensificarea negocierilor cu conținut practic”, se arată într-un reportaj al postului oficial de televiziune de la Tiraspol „Pervîi Pridnestrovskii”, citat de IPN. Krasnoselsky a făcut această declarație în timpul întrevederii cu Robin Dannigan, asistenta adjunctă a secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, care s-a aflat, în fruntea unei delegații, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

„În scrisoare au fost descrise aspectele problematice ale relațiilor bilaterale, noile provocări care există la ziua de astăzi. Este vorba inclusiv de restricțiile pentru transportul nostru, începând cu 1 septembrie. Deocamdată nicio reacție din partea colegilor noștri nu am observat. Noi suntem consecvenți în dorința de a continua dialogul și nu ne jenăm să ne adresăm către partea moldovenească. Ne-am adresat atât președintelui, cât și executivului și legislativului” a spus Vadim Krasnoselski.

Scrisori cu un conținut similar au fost trimise din partea șefului executivului administrației de la Tiraspol, Alexand Martînov, primului ministrului Natalia Gavrilița. Și din partea președintelui sovietului suprem, Alexander Korșunov, președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În discursul său, Vadim Krasnoselski a subliniat că „la baza dialogului între Tiraspol și Chișinău stau prevederile pachetului Berlin +”.

În prezent, principala problemă care preocupă administrația de la Tiraspol este restricționarea liberei circulații a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene, impusă de la 1 septembrie de către Ucraina.

Sorina Ștefârță, purtătorul de cuvânt al președintelui Maia Sandu, a confirmat recepționarea scrisorii. „Scrisoarea se examinează. Când vom avea un răspuns, îl vom face public”, a declarat Sorina Ștefârță pentru IPN. Sorina Ștefârță a precizat că Maia Sandu nu are în prezent un consilier pe problemele reintegrării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata