VIDEO// Doi angajați ai INSP reținuți pentru corupere pasivă

0

Ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu angajații Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale doi angajați ai Direcției patrulare Centru a Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Astfel, acțiunile infracționale ale funcționarilor INSP s-au exprimat prin pretinderea și extorcarea, de la un cetățean, a mijloacelor financiare în mărime de 400 EURO, pentru a nu documenta faptul conducerii autoturismului în baza unui permis de conducere fals.

În speță, pe numele bănuiților a fost inițiată o cauza penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. (b), Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă, iar la data de 19.01.2022 aceștia au fost reținuți in flagrant.

În rezultatul perchezițiilor corporale, în automobilul de serviciu și unitățile de transport personale, au fost depistate și ridicate mijloace financiare, care au fost transmiși sub control.

Angajații vizați, au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Nota: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata