VIDEO// Percheziții la nordul țării într-un dosar de trafic de droguri. O persoană a fost reținută

0

        La 20 iunie 2024, urmare a acțiunilor efectuate în cadrul unei cauze penalepornite pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari (art. 217/1 alin.(4) Codul penal), conducerea urmăririi penale pe care este asigurată de către Procuratura mun. Bălți, de către angajații Direcției investigații Nord a INI al IGP în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui figurant în vârstă de 31 de ani, bănuit de circulația ilegală de droguri, pe teritoriul raionului Fălești și regiunii de nord a țării. 

 Mai exact, ținând cont de faptul că pe caz persistă probe pertinente din care a rezultat o presupunere rezonabilă că la domiciliul suspectului se pot afla droguri și analogi ai acestora, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii în cauză, au fost efectuate 3 percheziții, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate: droguri de tip hașiș în cantitate de 250 gr., 12 plante de mac, mijloace bănești în sumă de 6 000 lei, telefon mobil, card bancar, 2 cartele SIM și un cântar electronic, folosit în activitatea ilicită.

         Drogurile depistate au fost repartizate de către infractor în circa 100 de doze mai mici și pregătite pentru înstrăinare.

         Din informația preliminară, bănuitul a procurat drogurile în Portugalia, ulterior le-a introdus în Republica Moldova prin contrabandă. 

         Valoarea drogurilor, pe piața neagră se estimează la circa 100 000 lei. 

         Persoana suspectă a fost reținută pentru 72 de ore. 

         În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea faptelor ilicite. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata