Vizita în SUA a președintei Maia Sandu și a consilierei acesteia Cristina Gherasim, de la sfârșitul lunii septembrie, a costat peste 78 mii lei

0

Președinta țării, Maia Sandu, împreună cu Gherasimov Cristina, consilieră prezidențială în domeniul politicii externe, au cheltuit în ultima lor vizită oficială de peste hotare 78 600 de lei.

 Mai exact este vorba de vizita în Statele Unite ale Americii, care a avut loc în perioada 20-23 septembrie curent, unde au participat la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Banii cheltuiți de către Maia Sandu și Cristina Gherasimov au fost pentru diurnă – 8 500 de lei, cazare – 20 500 de lei și bilete pentru avion – 49 600 de lei.

Amintim că, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Maia Sandu a rostit un discurs de la tribuna centrală, prin care a cerut inclusiv retragerea militarilor ruși de pe teritoriul Republicii Moldova, fiind dislocați în regiunea separatistă, sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii între regiunea autoproclamată independentă și Republica Moldova.

De asemenea, șefa statului a avut întrevederi oficiale cu diverși oficiali străini, omologi europeni și cu diaspora.

La sesiunea a 76-a a ONU a participat și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata