Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu Sun Zhuangzhi, reprezentant al Academiei de Științe Sociale din China

0

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu Sun Zhuangzhi, directorul Institutului de studii rusești, est-europene și central-asiatice din cadrul Academiei de Științe Sociale din China. Discuția s-a axat pe oportunitatea de extindere a activității Institutului „Confucius” în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a remarcat faptul că, prin dezvoltarea economică înregistrată, China este un exemplu, țara fiind interesată de crearea unor relații de colaborare la nivel de expertiză în diverse domenii. „Dezvoltarea sistemică, cea economică, tehnico-științifică, precum și modernizarea infrastructurii vor oferi țării noastre și cetățenilor stabilitate. În aceste domenii, China a înregistrat progrese remarcabile, așa că intensificarea cooperării ar fi oportună”, a precizat vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea s-a referit la relațiile comerciale pe care le are Republica Moldova cu Republica Populară Chineză: „Vinul nostru este apreciat în China. Ne-am dori ca și alte produse, cum ar fi fructele, legumele sau nucile, să ajungă acolo”.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre situația de securitate din regiune și alte subiecte de actualitate din domeniul social și politic din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata