Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină

0

Președintele rus, Vladimir Putin, a oferit liderului nord-coreean, Kim Jong Un, o limuzină de lux de fabricație rusă, în ciuda sancțiunilor impuse de Națiunile Unite împotriva Coreei de Nord în 2017. Anunțul a fost făcut de media de stat din Phenian, subliniind consolidarea relațiilor între cele două țări.

Cadoul lui Putin vine în contextul în care exporturile de autoturisme către Coreea de Nord sunt interzise conform sancțiunilor ONU. Cu toate acestea, gestul său poate fi interpretat ca un semn al îmbunătățirii relațiilor bilaterale.

Kim Jong Un a primit limuzina rusă “pentru uz personal” din partea lui Putin, conform agenției de presă nord-coreene KCNA. Nu au fost oferite detalii despre modelul mașinii.

Media de stat nord-coreeană a subliniat că acest cadou reflectă “relațiile personale speciale între liderii celor două țări”. Acest gest ar putea consolida legăturile dintre Rusia și Coreea de Nord.

Relațiile dintre cele două țări s-au îmbunătățit în ultimul timp, în special după vizita lui Kim Jong Un în Rusia anul trecut. De asemenea, recent, un grup de turiști ruși a vizitat Coreea de Nord, prima vizită străină cunoscută de la începutul pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, unele țări, precum SUA și Coreea de Sud, au exprimat îngrijorare cu privire la posibilitatea ca Phenianul să exporte arme către Moscova în schimbul ajutorului rusesc pentru programele sale de satelit.

Această nouă dezvoltare ar putea atrage mai multă atenție asupra relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord, într-un moment în care tensiunile geopolitice sunt deja ridicate în regiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata