Vladimir Putin se întâlnește cu Xi Jinping în China, în contextul războiului Israel-Hamas

0

Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți în China pentru a se întâlni cu „prietenul său drag” Xi Jinping, consolidând relația lor în cadrul unui summit care va fi umbrit de războiul dintre Israel și organizația militantă palestiniană Hamas.

Putin se află în China pentru a participa la forumul Inițiativei “Belt and Road” a președintelui Xi Jinping, iar întâlnirea cu acesta are loc în marja acestui eveniment. Se așteaptă ca discuțiile să se concentreze pe probleme internaționale și regionale, dar nu s-au oferit detalii specifice. Această vizită reprezintă un gest simbolic de susținere a relației strânse dintre Rusia și China.

În ceea ce privește războiul dintre Israel și Hamas, acesta a izbucnit în urma unei infiltrări a luptătorilor Hamas în zona fortificată a Gaza, provocând un conflict intens în care au avut de suferit atât civilii palestinieni, cât și israelieni.

Oficialii occidentali au criticat China pentru că nu a menționat numele Hamas în declarațiile sale privind conflictul dintre Israel și Gaza.

China are o relație caldă cu Iranul, care susține atât Hamas, cât și Hezbollah, un grup militant libanez. Este important de menționat că aceste aspecte sunt contextuale și pot evolua în timp, în funcție de dezvoltările ulterioare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata